Wie is Sounder

Een sound designer die echt álles doet voor het perfecte geluid?

That’s me.

Want geluid fascineert mij mateloos. Eindeloos. Oeverloos.

Eindeloos? Ik ben altijd (maar echt dus, letterlijk gewoon àltijd) bezig met klank en geluid.

Eén van mijn favoriete klanken? Het geluid van met een lepeltje in een kop koffie roeren. Maar ik ben ook daar heel kieskeurig in: het moet het juiste kopje zijn, en ook het juiste lepeltje – zwaar genoeg om goed te klinken.

Oeverloos? Ik kan mij helemaal verliezen in kleine details en doorgaan tot ik de ideale sound heb. En tegelijk hou ik van kapot geluid, van distortion bijvoorbeeld of van de imperfectie van tonen die een beetje vals zijn.

Alles voor de juiste sfeer en de authenticiteit. Want met geluid kan je een hele wereld creëren: ik kan er een fanfare bij halen die er eigenlijk niet was, ik kan je onder water laten duiken of een mooie stereo sound scape scheppen waarmee je je aan de andere kant van de wereld waant.

Het is trouwens aan het regenen terwijl ik dit maak, dus ik heb daarnet even het geluid van die regenbui opgenomen. Tuurlijk, hoe kan het ook anders.

Ik ben bezeten door geluid en muziek. En dat toont zich in mijn dagen.

Bas-synth spelen en live electronica (samples, loops en effecten) op het podium bij Ansatz Der Maschine, in mijn collectie vette analoge synthesizers, als DJ aan de draaitafel en in het experimenteren met ‘nieuw’ geluid (met contactmicrofoons bijvoorbeeld – heerlijk!).

In mijn loopbaanpad: van het RITCS in Brussel (audiovisuele technieken) naar Radio 2 (2005), en na een tussenstop bij MNM naarStudio Brussel (2012) – de zender waar ik al in de wieg naar luisterde, en waar mijn jingles en spots al acht jaar op antenne zijn.

En als freelance sound designer en mixer, onder andere bij Het Audio Atelier, waar ik in alle vrijheid geluid en klank creëer, monteer en mix tot het helemaal – maar dan dus echt he-le-maal- klopt. Soit, ik denk dat de boodschap duidelijk is, ik amuseer mij van ’s morgens tot ’s avonds met geluid, klank en muziek. En daar zijn deze mooie projecten het resultaat van.

Portfolio